Martin Garrix zette U2 op het spoor van invaldrummer Bram van den Berg, uit Gytsjerk

Bram van den Berg in actie, hier nog niet met U2.

Bram van den Berg in actie, hier nog niet met U2. Foto: ANP

Hoe kwam U2 eigenlijk terecht bij invaldrummer Bram van den Berg, die opgroeide in Gytsjerk? Via de Nederlandse top-dj Martin Garrix.

Dat was lange tijd een goed bewaard geheim. Bram van den Berg zelf hield zich onbereikbaar en Jan Peter Hoekstra, die met hem in de band Krezip speelt, zei: ,,Dat lijkt me nou bij uitstek iets wat op den duur in Brams memoires te lezen moet zijn.”

Maar U2-gitarist The Edge (Dave Evans) heeft het al verklapt. ‘ We met Bram through our pal Martin Garrix ’, ofwel: ‘We ontmoetten Bram via onze maat Martin Garrix’, zei hij in een interview met het Amerikaanse blad Rolling Stone .

Diepe vriendschappen en verbindingen

‘Hij is een aardige persoon om tijd mee door te brengen’, zei The Edge verder nog over Bram. Cruciaal, ‘want U2 draait op zulke diepe vriendschappen en verbindingen.’ Van den Berg heeft al met U2 geoefend, ‘en ik denk dat het te gek wordt’, aldus The Edge.

Martin Garrix werkte samen met The Edge en U2-zanger Bono op het nummer We Are The People , het officiële lied van het EK voetbal in 2021.

Her en der valt te lezen dat Martin Garrix en Bram van den Berg elkaar kennen van de Herman Brood Academie in Utrecht, maar Bram studeerde aan de Tilburgse Rockacademie.