Bankjes brengen kunst uit Friese musea buiten: 'Dit wie the next best thing'

Gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Mirjam Bakker namen woensdagmiddag als ‘eersten’ zitting op een bankje van ‘Kunst naar buiten’. Via de bankjes met QR-code komen toevallige passanten in contact met kunst.

Museumdirecteur Peter Miedema (links) en gedeputeerde Sietske Poepjes (rechts) kijken toe hoe cultuurwethouder Mirjam Bakker de QR-code op het bankje aan de Holle Mar scant.

Museumdirecteur Peter Miedema (links) en gedeputeerde Sietske Poepjes (rechts) kijken toe hoe cultuurwethouder Mirjam Bakker de QR-code op het bankje aan de Holle Mar scant. FOTO NIELS DE VRIES

Tijdens de eerste lockdown riep VNO/NCW cultuurmakers op met ideeën te komen, waarvan een aantal kon rekenen op financiering. Het Jopie Huisman Museum in Workum diende het plan in voor Kunst naar buiten . Het voorstel won niet. Maar toen museumdirecteur Peter Miedema contact had met gedeputeerde Sietske Poepjes en vertelde over het plan, omarmde zij het idee en zorgde voor 45.000 euro uit de provinciale coronasteunpot voor de cultuursector.

Nieuws

menu