'Baken Afsluitdijk:' discrete geluidskunst op 'dit wonderlijk gespleten heden', speciaal voor automobilisten. 'We willen niks aantasten, maar je komt wel anders aan dan je vertrokken bent'

Literatuur, geluidskunst en de Afsluitdijk: het komt samen in Baken Afsluitdijk, een discreet locatieproject van Stichting Hi-Lo Art. Vooral voor automobilisten.

Acht van de twaalf deelnemers aan 'Baken Afsluitdijk', tegen de achtergrond van diezelfde dijk: Sanamika (Sanam Tahmasebi), Auke Hulst, Roald van Oosten, Michelle Samba, Wouter Snoei, Sholeh Rezazadeh, Jowi Schmitz en Arnold de Boer.

Acht van de twaalf deelnemers aan 'Baken Afsluitdijk', tegen de achtergrond van diezelfde dijk: Sanamika (Sanam Tahmasebi), Auke Hulst, Roald van Oosten, Michelle Samba, Wouter Snoei, Sholeh Rezazadeh, Jowi Schmitz en Arnold de Boer. Foto: Aron Weidenaar

De Afsluitdijk en literatuur: echt nieuw is het niet. Al in 1940, nog geen 7 jaar na de opening van dit gigantische bouwsel, verscheen het gedicht Afsluitdijk , van M. Vasalis. Met de beroemde openingsregels ‘De bus rijdt als een kamer door de nacht / De weg is recht, de dijk is eindeloos’, en de prachtige typering ‘Dit wonderlijk gespleten heden’.