De toekomst is hoopvol. Schrijver Arnon Grunberg vertelt erover op festival Explore The North

Arnon Grunberg. FOTO SANDER KONING

Schrijver Arnon Grunberg komt naar het Leeuwarder festival Explore The North. Hij is de trekker van het project 2084 - De toekomst is hoopvol.

Onder die noemers schreven tien Nederlandse en Vlaamse schrijvers verhalen over de toekomst in tijden van minder gunstige klimaatscenario’s. Het zijn nadrukkelijk verhalen met een positieve inslag, als tegenwicht voor de doorgaans dystopische en apocalyptische tendensen in zulk soort toekomstfantasieën. De resultaten verschijnen in september in het boek Over over morgen - andere verhalen over de toekomst .

Zes van de tien auteurs komen het project in Leeuwarden presenteren, in duo’s. Ze dragen voor, en gaan in gesprek over het belang van hoopvolle toekomstverhalen. Grunberg (1971) is de oudste. Verder treden aan Lize Spit (1988), Fiep van Bodegom (1984), Jens Meijen (1996), Simone Atangana Bekono (1991) en Rebekka de Wit (1985). Voor dit programma-onderdeel werkt Explore The North, zoals wel vaker, samen met het Nederlands-Vlaamse cultuur- en debathuis deBuren.

Explore The North speelt zich af van 19 tot en met 21 november op verschillende plekken in de Leeuwarder binnenstad. Onder andere Spinvis komt ook optreden. De kaartverkoop is al begonnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Explore The North