Angry Alan: Schurende tragikomedie over boze witte man. Lourens van den Akker vertolkt rol in Friese taal

Robbert is een witte boze man. Alles is hij door het maken van verkeerde keuzes kwijtgeraakt. Dieper kan hij niet zinken als zijn feministische vriendin zich ook nog tegen hem keert. ,,Hast wol mei him te dwaan’’, zegt Lourens van den Akker die de komende weken Robbert vertolkt in Angry Alan. Hij doet dat in de Friese taal, Michaël Bloos speelt de monoloog in het Nederlands.

Lourens van den Akker speelt de 'Friese' Robbert in 'Angry Alan'. Er is ook een Nederlandstalige versie, daarin speelt Michaël Bloos de rol van Robbert.

Lourens van den Akker speelt de 'Friese' Robbert in 'Angry Alan'. Er is ook een Nederlandstalige versie, daarin speelt Michaël Bloos de rol van Robbert. Foto Moon Saris

Robbert is alles kwijtgeraakt tijdens de bankencrisis en kan niet dieper zinken. ,,Hûs kwyt, frou fuort ron en gjin jild mear. Hy wurket no by de Mediamarkt en syn útdaging om wat fan it libben te meitsjen is nul’’, omschrijft Lourens van den Akker (1989) het personage dat hij speelt in de voorstelling Angry Alan. ,,Hij is volledig zijn houvast kwijt’’, vult regisseur Eva Meijering (1989) aan.

Nieuws

Meest gelezen