Afscheid van Eric Nederkoorn: de bierdouche, een huilende Bert Visscher en wat is eigenlijk het belang van een theaterrecensie? | cultuurpodcast Hooggeëerd publiek

Het beeldmerk van de cultuurpodcast Hooggeëerd Publiek.

In deze speciale uitzwaai-aflevering neemt presentator Joep van Ruiten samen met Jacques J. d’Ancona afscheid van theatercollega Eric Nederkoorn, met de vraag: waar moet het heen met de theaterkritiek?

Eric Nederkoorn, sinds jaar en dag theatermedewerker van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant , stopt als cultuurredacteur (hij stapt over naar de redactie Groningen).

Zeg maar gerust het einde van een tijdperk. Maar betekent zijn vertrek ook het einde van de theaterkritiek?

In deze speciale aflevering zwaaien we Eric uit, samen met zijn collega en leermeester Jacques d’Ancona, en stellen we de vraag wat de staat is van de theaterkritiek, hoe belangrijk een recensie is en hoe klef je wel/niet kunt zijn met het onderwerp waarover je schrijft.

Natuurlijk komt Noorderzon langs, we spreken met Marcel Hensema over Hollands Hoop , met Guy Weizman over de nieuwe NNT-voorstelling The Underground – en met allebei over hoe belangrijk Eric voor hen is (en is geweest).

Daarnaast passeert een keur aan andere theaterpersoonlijkheden de revue, van Henk Jongebloed tot Albert Secuur en van Arno van der Heyden tot Bert Visscher. Allemaal dompelen ze Eric onder in mooie woorden van waardering – niet te verwarren met een bierdouche, waar we óók uitgebreid over te spreken komen.

Luister Hooggeëerd Publiek hierboven , op Spotify , Apple Podcasts of je favoriete podcastapp

Nieuws

menu