Actrice Ariane Schluter als stammoeder Maria Louise van de Oranjes deze zomer op de muren van paleistuin Princessehof

Op de buitenmuren in de tuin van Keramiekmuseum Princessehof komt deze zomer ’s avonds als het duister invalt Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje (1688-1675) tot leven middels videoprojecties, muziek en licht. Gisteren nam het Noord Nederlands Orkest muziek op voor wat moet uitmonden in een Son et lumière.

Het Noord Nederlands Orkest bijeen in De Harmonie voor opnames van 'Maria Louise was here'. Het orkest is er met 29 musici die ieder op anderhalve meter afstand van elkaar zitten.

Het Noord Nederlands Orkest bijeen in De Harmonie voor opnames van 'Maria Louise was here'. Het orkest is er met 29 musici die ieder op anderhalve meter afstand van elkaar zitten. FOTO MARCHJE ANDRINGA

Muisstil is het in de grote zaal van de coronaproof verbouwde De Harmonie. De ogen van de 29 muzikanten van het Noord Nederlands Orkest (NNO) zijn gericht op dirigent Hans Leenders. Dan zwelt de muziek aan. Wat een voorrecht om op een doorsnee vrijdagmorgen eerste rang te zitten tijdens de muziekopnames voor Maria Louise was here.

Nieuws

menu