Israël van Dorsten, Theater Utrecht en DOX, Madoce, Jesse Redwing en Charlie and the Chocolate Factory: Muziek, lezingen, musicals en meer in Friesland

Magoce.

Magoce. Foto: Archief Uitservice

Bezoek een dansvoorstelling van Theater Utrecht en DOX, luister naar het verhaal van Israël van Dorsten, droom weg bij muziek van Magoce, ga mee met Willy Wonka door de wondere wereld van snoep of kom luisteren naar muziek van de Australische Jesse Redwing.

Impact van verderop wordt een vloedgolf

Theater Utrecht en DOX brengen samen een energieke, ontwapenende en muzikale (dans)voorstelling over hoe het verleden in ons doorleeft. Net als een aardbeving duizenden kilometers verderop hier een vloedgolf kan veroorzaken, zijn wij producten van onze geschiedenis, aangespoeld in het heden.

In Quake hebben de acht performers hun persoonlijke ‘quakes’ op verschillende plekken in de tijd en op de aarde liggen. Dansend, pratend en zingend doen ze zelfbewust hun verhaal. Samen met regisseur Casper Vandeputte, choreografen Melvin Fraenk en Çağdas Gülum en muzikant Tom van Wee onderzoeken ze hoe hun verhaal samenhangt met dat van de mensen om hen heen.

Drachten - Schouwburg De Lawei, do 20 uur, 24 euro

Van Australië tot Nederland: Jesse Redwing

Jesse Redwing is een van de meest soulvolle en authentieke rock-bluesmuzikanten uit Australië. Hij speelde op talloze locaties in heel Australië en heeft afgelopen jaren ook twee tours door de Verenigde Staten gedaan. Zijn nuchtere spel vertaalt zich goed, of hij nu solo speelt of met zijn energieke band. Jesse ondersteunde acts als Cedric Burnside, Cold Chisel, Nic Cester (Jet) en Ana Popovic.

Een nummer van Jesse’s debuutalbum Crawlin’ Up the Walls was te horen in de populaire Netflix-show Shooter . Afgelopen zomer kwam het tweede album Light My Way uit. De muzikant is vrijdag in Kunstcafé Appelscha om een optreden weg te geven.

Appelscha - Kunstcafé Appelscha, vr 19.30 uur, 18 euro, incl. 1 consumptie

Israël van Dorsten te gast bij Alles Rondom Taal

Donderdag is Israël van Dorsten in Oosterwolde aanwezig voor een literaire avond. Onlangs kwam het boek Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold uit, over het aangrijpende verhaal van de kinderen uit Ruinerwold die jarenlang vastzaten in de boerderij van hun vader. Op zondag 13 oktober 2019 verliet Israël de boerderij waar hij jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte hij zich definitief los uit de geloofswereld van zijn vader, die hem vijfentwintig jaar lang in zijn macht had.

De literaire avond van Alles Rondom Taal, een onderdeel van de Stichting Kunstwerf, staat in het teken van dit boek. Opgeven voor de lezing kan via kunstwerf.com.

Oosterwolde - Stellingwerf College, do 20 uur, 10 euro

Luister naar Magoce tijdens diner

Bij Podium Lewinski kun je regelmatig dineren en tegelijkertijd luisteren naar muziek van de meest uiteenlopende artiesten. Lewinski biedt een podium aan opkomend talent, bijzondere verhalen of vooralsnog verborgen schatten in de culturele sector. Donderdag staat Magoce op het podium in Sneek. Haar liedjes zijn romantische odes aan de liefde, gegoten in een mix van blues, soul en een vleugje Balkan. De zangeres neemt je mee op een reis naar passie, melancholie en nostalgie. In deze one-woman show brengt zij liedjes ten gehore van haar eerste album Brave .

Daarnaast speelt zij ook gloednieuw materiaal van het tweede album dat momenteel in de maak is. Overigens staat Magoce niet helemaal alleen op het podium; haar geliefde viool is ook van de partij. De keuken is geopend tussen 18 en 19:30 uur. Een maaltijd kan worden gereserveerd via de ticketservice, te vinden op lewinski.nl. Eventuele dieetwensen of allergieën kunnen vooraf aan de keuken worden doorgegeven. Voor de muziek kunnen bezoekers een vrije bijdrage doneren. Uiteraard is het concert van Magoce ook te bezoeken zonder diner.

Sneek - Podium Lewinski, do 18-21 uur, gratis, diner €17,50 p.p.

Charlie and the Chocolate Factory | Advertentie

Roahl Dahls populairste boek komt op 28 en 29 januari tot leven in De Harmonie. Charlie and the Chocolate Factory is een musical vol grappige en intrigerende personages, een betoverend decor en muziek. De musical vertelt het alom bekende verhaal van Charlie, die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka.

Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt. Als publiek ga je mee op avontuur in de chocoladefabriek en je krijgt daarmee een inkijkje in het bijzondere hoofd van Willy Wonka, gespeeld door Remko Vrijdag. Met een live orkest en sprankelende muziek is het Broadway gevoel compleet.

Leeuwarden - De Harmonie, za 14.30 en 19.30 uur, zo 14.30 uur, 27,50 euro

Meer uitjes?

Neem een kijkje op lc.nl/uitagenda
Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl