Uitjes in Friesland: Freek Bartels, Walter Trout, Bearn Bilker, verhalenavond en Robbie Williams

Charly Luske. FOTO ARCHIEF UITSERVICE

Ga op blind date met Freek Bartels, luister naar Charly Luske die muziek van Robbie Willams ten gehore brengt of geniet van bluesmuziek door Walter Trout. Volop vertier de komende dagen in Friesland!

Komische blind date met Freek Bartels

Blind Date is een komische musical voor iedereen die verliefd was , is of het nog mag worden. Is daten zonder vooroordelen eigenlijk nog wel mogelijk? Je wijst de liefde van je leven al om het minste of geringste af, doordat daten een zaak is van computers en apps op je telefoon.

Bob en Jenny zijn wanhopig. Ze proberen van alles, toch vinden ze die ene maar niet Tot er een envelop op de deurmat valt waar met grote letters ‘Blind Date’ op staat. Er zit een ellenlange vragenlijst in over de meest uiteenlopende zaken. Daarna ontvangen ze enkel een plaats en een tijd voor hun date. De regels zijn simpel: bij aanvang worden de telefoons ingenomen en moet er tijd met elkaar worden doorgebracht, van het voorgerecht tot en met de koffie. Niet swipen, niet oordelen, maar echt de moeite nemen om elkaar te leren kenen. Zou hun blind date een succes worden? En zijn de types in het restaurant toevallige passanten of is er meer aan de hand?

Drachten - De Lawei, vr 20 uur, 37 euro

Walter Trout doet Leeuwarden aan

Walter Trout is een bluesrocker in hart en nieren. De Amerikaanse gitarist mag zich een van de grootste bluesgitaristen ter wereld noemen. Hij speelde tientallen jaren in dienst van andere artiesten: zo werkte hij samen met blues-allrounder John Lee Hooker, maar ook met funk-discoman Joe Tex en hij was zelfs tijdelijk lid van de band Canned Heat.

Sinds 1989 doet hij het op eigen kracht. Hoewel bluesrock nog steeds de basis is en rode draad vormt in zijn muziek maakt Walter Trout graag uitstapjes naar southern rock en country blues. Met 29 soloalbums is Walter Trout in de loop van zijn vijf decennia durende carrière niets minder dan productief geweest. Zijn laatste album Ordinary Madness is grensverleggend. Donderdag speelt hij in Popcentrum Neushoorn in Leeuwarden.

Leeuwarden - Neushoorn, do 20.45 uur, 37 euro

De Friese adel en de stinzen, staten en buitenplaatsen

Waarom werden er stinzen, staten en later buitenplaatsen in Friesland gebouwd? Wat voor functie hadden ze? Ze waren onlosmakelijk verbonden met de Friese adel.

De adel had zo zijn eigen rol en functie. Wat was er zo speciaal aan die Friese adel? Wat voor betekenis had de adel alhier? Hoe was het in de Middeleeuwen, hoe in de 17e en 19 eeuw en hoe nu? Het verhaal van de adel met hun stinzen en staten wordt donderdag in de Sint Genovevakerk in Jelsum verteld door Bearn Bilker, voorzitter van Stichting Staten en Stinzen en adeldeskundige.

Jelsum - Sint Genovevakerk, do 14.45 uur, gratis

Kom luisteren naar verhalen

Vrijdag wordt de vijfde editie van de Verhalenavond gehouden. Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, musea, cafés, overheidsgebouwen, bibliotheken, bij verenigingen en bedrijven.

Op allerlei locaties in Friesland zijn er honderden vertellers die hun verhaal delen onder het thema De Ommekear . We kennen allemaal een moment waarop het leven een grote wending nam. Verhalen geïnspireerd op zo’n gebeurtenis behoren tot de mooiste om naar te luisteren. Zie verhalenavond.nl voor alle adressen.

Prov Friesland - Div. locaties, vr

Geniet van muziek van Robbie Williams

Charly Luske volgt zijn vorige show Story of George Michael op met een volgende muzikale voorstelling: Story of Robbie Wiliams. Want volgens Luske verdient ook deze grootheid uit de entertainmentwereld een eerbetoon.

Samen met zijn band laat Luske de ups en downs, hilarische momenten en intieme geheimen van Robbie Williams voorbij komen. En bovenal natuurlijk: zijn geweldige muziek. Feel , Come undone , Rock DJ , Let me entertain you en natuurlijk Angels . Het concert is vrijdag te bezoeken in Theater Sneek.

Sneek - Theater Sneek, vr 20.15 uur, 29,50 euro

Meer uitjes vind je op lc.nl/uitagenda

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl


Nieuws

menu