‘Midzomernachtlicht:’ poëtische teksten in Bosk

Lichtprojectie Smids en Kroft op het Jacobijnerkerkhof. Foto Hoge Noorden/Jacob Van Essen

Het duo Kroft&Smids slaat weer toe, ditmaal presenteren ze tien poëtische lichtprojecties in BOSK dat op het Jacobijnerkerkhof is neergestreken.

Meestal opereren Karina Kroft en Remco Smids in het holst van de winter, wanneer de dagen kort zijn en de nachten lang, maar nu presenteren ze nieuw werk in de kortste nachten van het jaar. Wie hun lichtprojecties wil zien, moet dus lang op blijven: pas vanaf een uur of elf worden ze zichtbaar in BOSK, op takken, stammen, op muren en straatstenen.

Bemoedigend

Veel wil Kroft nog niet verklappen, behalve dat de beelden en woorden van ‘Midzomernachtlicht’ bemoedigend zijn. ‘This is a lovesong to the earth’ - die zinsnede wordt bijvoorbeeld gebruikt. En het dichtgemetselde raam in de Grote Kerk wordt ook weer geopend en toont het beeld van de aarde dat astronauten vanuit het internationaal ruimtestation zien.

Frisse blik

Waar komen we vandaan? Waar zijn we naartoe onderweg? Hoe willen we wonen, op aarde? Dat zijn vragen die Kroft&Smids losjes opwerpen. ,,We kijken met frisse blik, zonder opgeheven vingertje.’’ De teksten manen toeschouwers dapper te zijn en hun fantasie te gebruiken. ,,Je hebt moed nodig om een eerste stap te zetten.’’

Meegroeien

Op 14 juni ging de eerste projectie aan en vanaf dan komen er iedere avond projecties bij, zo groeit ‘Midzomernachtlicht’ mee met het bos. Op vrijdag 17 juni komen de laatste projecties erbij en dan zijn ze tot en met 20 juni na zonsondergang te zien op het Jacobijnerkerkhof.

Nieuws

menu