GGD sluit coronapriklocaties Dokkum en Heerenveen

Vervolgprik tegen corona kan zonder afspraak.

Vervolgprik tegen corona kan zonder afspraak. ANP

GGD Fryslân sluit maandag de priklocaties Dokkum en Heerenveen. Reden is de afnemende belangstelling voor de coronaprik.
Lees meer over
Heerenveen
Noardeast-Fryslân

Voorlopig blijven de locaties in Leeuwarden, Sneek en Drachten open, in afwachting van verdere besluitvorming door de minister over de toekomst van het coronaprikken. Vaccinaties zijn ook nog te krijgen op de verschillende pop-up locaties, verspreid over de provincie.

Vele testen en prikken

Op de locaties in Dokkum en Heerenveen zijn vele testen uitgevoerd en prikken gezet gedurende de coronaperiode. In Dokkum zijn dat 21.101 testen en 36.936 prikken, in Heerenveen 106.079 testen en 44.477 prikken.

De komende weken worden de locaties leeggehaald en opgeleverd in de staat waarin ze oorspronkelijk gehuurd werden. De mogelijkheid om afspraken te maken op deze plekken wordt uit de landelijke systemen gehaald. De spullen worden opgeslagen of verdeeld over andere GGD-locaties.

Zonder afspraak

Iedereen van 12 jaar en ouder die na 18 september nog geen herhaalprik heeft gehad, kan de vaccinatie nog steeds halen op een van de andere locaties. Dat kan zonder afspraak in Leeuwarden, Sneek, Drachten of bij een pop-up locatie .