Voor deze problemen voer je een data recovery uit

-

-

Heb je per ongeluk jouw bestanden verloren en wil je onderzoeken of data recovery mogelijk is? Niets is zo vervelend als je midden in een project zit en plotseling geen toegang meer hebt tot jouw belangrijke bestanden. Deze bestanden bevatten namelijk gegevens die nodig zijn om klanten te helpen. Ook al lijkt het misschien een onmogelijke taak, een professionele data herstel specialist kan ervoor zorgen dat er een oplossing komt. Maar welke soorten problemen kan een specialist helpen oplossen en waar moet je op letten bij het inschakelen van een professional?

Verschillende oorzaken van problemen

Het kan gebeuren dat je niet meer in staat bent om toegang te krijgen tot jouw gegevens en bestanden, dit kan diverse oorzaken hebben. Bij veel apparaten zijn elektronische onderdelen cruciaal voor een goede werking, maar elektronische schade kan op verschillende manieren ontstaan. Denk aan het gebruik van een verkeerde voeding, kortsluiting, blikseminslag, stroomuitval of waterschade, waardoor de printplaat beschadigd raakt. Als je een externe harde schijf hebt, is de kans groot dat je deze per ongeluk laat vallen of ergens tegenaan stoot. In dat geval is het belangrijk om zo snel mogelijk een data herstelprocedure uit te voeren, zodat je jouw werkzaamheden snel kunt hervatten en de service aan jouw klanten niet in gevaar komt. Door snel actie te ondernemen, kun je voorkomen dat jouw bedrijf voor langere tijd stil komt te liggen en blijft alles zo soepel mogelijk draaien.

Doorloop de juiste stappen

Wanneer je te maken hebt met een data herstel harde schijf of een ander apparaat, is het belangrijk om de juiste stappen te doorlopen om jouw bestanden zo snel mogelijk terug te krijgen. Het eerste wat je moet doen, is jouw apparaat aanmelden bij een professional. Hierbij is het essentieel om duidelijk te maken wat het probleem precies is. Als je niet precies weet wat er aan de hand is, is dat geen probleem. Leg uit wat je denkt dat het probleem is, zodat de professional een diagnose kan stellen voordat de werkzaamheden plaatsvinden. Met deze diagnose weet je of jouw data nog hersteld kan worden en hoeveel het herstel gaat kosten. Zodra je akkoord gaat met de offerte, gaat de professional aan de slag. Je ontvangt dan een filelist met alle herstelde bestanden. Het is belangrijk om deze lijst zorgvuldig door te lezen en zo snel mogelijk te laten weten of er nog bestanden ontbreken. Als alle bestanden in de lijst staan, zorgt de professional ervoor dat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt met jouw herstelde data.  Vermoed je op dit moment dat er sprake is van dataverlies? Stop dat onmiddellijk met je werkzaamheden en meld jouw probleem aan voor herstel.