Aangeboden door: Autopallas

Van een passie voor auto’s tot een van de grootste autoverhuurbedrijven in het Noorden

Eigen foto

Het begon allemaal met een passie voor auto’s. Jorn Boringa, begonnen in de autoschade, begon in 2006 in Leeuwarden als Daihatsu dealer en Autopallas autoverhuur. De markt ontwikkelde zich en Boringa breidde Autopallas autoverhuur uit. ‘Vier jaar later hebben we een verhuurvestiging in Groningen geopend’, aldus Boringa.

Inmiddels is Autopallas een van de grootste autoverhuurbedrijven in het Noorden. ‘We zijn begonnen met het verhuren van 15 auto’s en inmiddels hebben we meer dan 250 auto’s in de vloot’, licht Boringa toe.

Nette, moderne auto’s in de verhuur

De kernwaarden van Autopallas? ‘Wij vinden het belangrijk dat we altijd nette, recente voertuigen verhuren’, vertelt Boringa. Als je dus kiest voor autoverhuur van Autopallas , rijd je dus altijd in een mooie auto rond. ‘We zijn ook altijd druk bezig met het inkopen van nieuwe auto’s’, licht Boringa toe. ‘In de huidige markt is dat best een uitdaging. Mede door chiptekorten hebben auto’s tegenwoordig een lange levertijd.’ Toch houdt ze dat bij Autopallas niet tegen.

Daarbij spelen ze ook in op nieuwe ontwikkelingen in de markt. ‘De opkomst van de elektrische auto’s en bestelauto’s is bijvoorbeeld in volle gang. Wij hebben begin dit jaar de eerste elektrische auto’s aangeschaft en er zijn ook veel in bestelling. Voor een aantal klanten rijden deze nu in de lange verhuur. Hierbij hebben wij de doelstelling om deze op termijn ook voor daghuur beschikbaar te stellen.’

Brede doelgroep

De doelgroep die bij Autopallas een auto komt huren, is erg breed. ‘Klanten bestaan uit particulieren én bedrijven, maar je kan bijvoorbeeld ook denken aan stichtingen of sportverenigingen die bij ons een auto of bus komen huren’, vertelt Boringa.

‘In de zomer zijn er bijvoorbeeld veel studenten die een busje komen huren, omdat ze naar hun studentenkamer gaan verhuizen. We hebben echter ook gezinnen of vriendengroepen die een auto huren om op vakantie te gaan, zelfs naar het buitenland. Hiervoor hebben we speciale vakantietarieven beschikbaar. Zo kun je relatief voordelig met een huurauto bijvoorbeeld een weekje op wintersport.’

Er is dus ook voor iedereen passend vervoer beschikbaar om te huren. Zo kun je kiezen uit een ruim aanbod personenauto’s: van een compacte voordelige stadsauto, zoals de Volkswagen up!, tot aan ruime familieauto’s als de Peugeot 5008.

Eenvoudig huren via de website

Autopallas wil het huren van een auto of bus in Groningen of Friesland zo eenvoudig mogelijk maken. Sinds kort hebben ze ook een nieuwe website . ‘Bij elke auto staat nu een formulier, waardoor je in 1 klik je reservering kan maken.’ Ook accessoires, zoals een steekwagen, verhuisdozen of navigatie, kun je eenvoudig bijboeken. Hierdoor gaat het reserveren van een auto of bus nóg eenvoudiger.

Nieuws

menu