Aangeboden door: KNMV Verzekeringen

Pas op motorrijders, slipgevaar!

Foto: Canva

Motorrijden, het staat voor velen gelijk aan het leegmaken van je hoofd. Even de focus af van de alledaagse beslommeringen en lekker meters maken over het asfalt. Toch kunnen tijdens het motorrijden je gedachten ook even afdwalen, niets mis mee zolang je maar oog houdt voor het verkeer. Maar zoals ervaren motorrijders wel weten, is motorrijden geen hobby zonder risico’s. De meest ervaren coureurs kunnen onderuit gaan en de schade is dan vaak groot. Niet alleen voor jezelf maar soms ook voor medeweggebruikers. Er zijn een aantal zaken die je kunt regelen die ervoor zorgen dat de schade beperkt blijft. Welke dat zijn? Lees snel verder!

Goed verzekerd

Een ongeval zit in een klein hoekje, ook op de motor. Daarom is goed verzekeren de basis voordat je op pad gaat met de motor. Een motorverzekering afsluiten is echter wel iets anders dan een verzekering voor de auto afsluiten. Er zit veel verschil in de motorverzekering kosten en dekkingen hiervan. Zo speelt het bij sommige verzekeringen een rol of je wel of geen schuld aan de schade had. Ook zijn er verschillen in het eigen risico en zijn er soms voordelige pakketten verkrijgbaar waar het gaat om auto- en motorverzekeringen.

Let er goed op welk deel van de waarde van je motor wordt vergoed bij een verzekering wanneer je schade oploopt. Soms is de afschrijving al vrij snel en blijft er maar een klein bedrag over wat jij eventueel terugkrijgt. Houd je ervan om een internationale tocht te maken? Kijk dan of de dekking van de verzekering ook zo ver reikt. En ben je een pechvogel die op zijn oude Harley nog wel eens stil komt te staan langs de weg? Dan is een verzekering met pechhulp wat jij nodig hebt. Hoe je het snelste erachter komt welke motorverzekering bij jou aansluit? Kijk bij een onafhankelijke vergelijker, deze zet alle voor- en nadelen op een rij en jij weet snel welke verzekering voor jou een goede optie is. Ohja, wil je sowieso korting? Dan is lid worden van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging misschien iets voor je. Ook is er een winterstop-korting, waar je gebruik van kan maken bij het afsluiten van een motorverzekering!

Goed beschermd

Het is in de zomer nog zo verleidelijk om even in korte broek een ritje te maken, maar doe dit nooit. In de winter is dit minder verleidelijk natuurlijk, aangezien je dan meteen van je motor vriest wanneer je geen goede kleding draagt. Maar juist ook in de winter is het van essentieel belang dat je goede, beschermende kleding draagt. Dus niet die oude spijkerbroek, maar echt een motorpak van hoge kwaliteit. Doe je dit niet, dan is de kans op schade enorm groot. In de winter is het wegdek glad en slipperig, en dan is een uitglijder zo gemaakt. Dus ga altijd, ook bij kleine ritjes, op pad in je motorpak.

Goede helm

Natuurlijk ga je al helemaal nooit je motor op zonder helm. Maar realiseer je altijd goed dat de ene helm de andere niet is. Een helm biedt bescherming, maar wel alleen wanneer je een helm hebt die geschikt is voor jouw hoofd. Besteed hier dan ook de nodige aandacht aan wanneer je een helm koopt. Hij moet niet te groot, maar zeker ook niet te klein zijn. Van een te kleine helm krijg je hoofdpijn, een te grote helm schudt heen en weer op je hoofd. Beide is niet bevorderlijk voor de veiligheidssituatie. Daarnaast is het tegenwoordig zeer aan te raden zaken tweedehands aan te schaffen in het kader van duurzaamheid, maar dit is niet aan te raden qua helmen. Helmen kunnen namelijk al een flinke opdonder hebben gehad, zonder dat je het eraan ziet. Dit zorgt ervoor dat ze geen goede bescherming meer bieden. Hier geldt; better safe than sorry. Investeer in een helm van topkwaliteit!

Kortom, ook in de winter is je hoofd leegmaken door middel van een winterse rit een goed idee. Doe dit echter wel alleen wanneer je goed verzekerd en voorbereid op pad gaat. Met al deze extra garanties én een hoofd wat niet te ver afdwaalt tijdens het rijden maken dat jij hoogstwaarschijnlijk veilig je bestemming bereikt!

Nieuws

menu