Het kantoor van de toekomst

Pexels.com

Pexels.com

Hybride werken – deels thuis en deels op kantoor – is voor velen het nieuwe normaal geworden. Helemaal sinds Covid-19 mensen dwong om thuis te werken. Volledig thuiswerken is voor de meeste mensen niet echt optimaal. Velen hebben toch behoefte aan het persoonlijke contact met collega’s, aan de koffiemachinegesprekken.

Flexibele werkmodellen stellen HR-, IT- en officemanagers voor een flinke uitdaging. Niet alleen moet het kantoor efficiënt en uitnodigend worden ingericht. Ook het organiseren van werkplekreservering vergt de nodige expertise en ondersteuning. Met name voor dat laatste heb je met FlexWhere de ideale tool in handen.

Het efficiënt inzetten van de beschikbare kantoorruimte is minder eenvoudig dan het misschien lijkt. Zeker wanneer medewerkers grotendeels zelf kunnen bepalen wanneer ze thuis en wanneer ze op kantoor werken. Je wilt uiteraard dat het kostbare kantoor zo volledig mogelijk wordt ingezet en niet dat de helft of meer leeg staat. Om het reserveren van de werkplekken en vergaderruimtes goed te stroomlijnen is een digitaal hulpmiddel onmisbaar. Op die manier kan de kantoormanager erop toezien dat iedere werkplek optimaal wordt gebruikt.

Het reserveringssysteem van FlexWhere voorziet in werkelijk alle wensen voor medewerkers en beheerders. Mensen kunnen zelfs een parkeerplek reserveren. De app werkt intuïtief en verhoogt het werkplezier. Als iemand bijvoorbeeld tijdens de kantooruren met een bepaalde collega of een team wil samenwerken, is dat een fluitje van een cent. Via de app reserveer je een werkplek naast hem/haar/hen en ben je verzekerd van een goede en productieve dag. En voor het soepel organiseren van vergaderingen kan de werkplek reserveringsapp worden gekoppeld aan andere applicaties zoals Google Calendar of Outlook. Er is ook een zoekfunctie beschikbaar om medewerkers in het pand te lokaliseren.

De rapportage- en analysemogelijkheden van de app bieden ruime ondersteuning aan gebouw- of facility-managers. Daarmee kunnen serieuze kostenbesparingen op ongebruikte ruimte worden behaald. Het is belangrijk om te weten hoeveel bureaus en kamers er wel en niet worden gebruikt. Middels de heatmap in de software kan de manager analyseren welke werkplekken populair zijn en welke niet. Zo kunnen de inrichting van het kantoor en bijvoorbeeld het energiegebruik worden geoptimaliseerd.

Dit werkplek reserveringssysteem ondersteunt bedrijven bij de conversie naar hybride werken. De app kan snel en eenvoudig worden geïmplementeerd, zonder extra hardware. Het enige dat nodig is voor de uitvoering is een plattegrond van het kantoorgebouw. Dat vormt de basis waarop medewerkers razendsnel en gemakkelijk hun werkplek kunnen boeken. Voor samenwerkingsbijeenkomsten kunnen zogeheten werkzones – het bedrijfsrestaurant of zitjes in de tuin – aan de app worden toegevoegd.

FlexWhere is het slimme maatje van medewerkers en HR-, IT- en officemanagers. De app werkt op elk device en in elke browser. Het systeem voldoet aan de AVG-richtlijnen en is ISO 27001 en ISO 9001 gecertificeerd en de ondersteunende datacenters staan in Europa. Bedrijven kunnen rekenen op technische ondersteuning en krijgen uitgebreide assistentie vanaf de installatiefase. Realiseer vandaag nog het kantoor van de toekomst en vraag een gratis demo aan van FlexWhere of start een Free Trial van 30 dagen .