Elektrische palletwagen in Friesland kopen? Dit is waar je moet zijn en waar je op moet letten!

-

-

Elektrische palletwagens worden steeds populairder om aan te schaffen. Dit geldt ook voor bedrijven die opereren in de provincie Friesland. Daarbij kan het echter lastig zijn om de juiste wagen aan te schaffen. In Friesland zijn er namelijk maar een beperkt aantal aanbieders waar je terecht kunt. Bovendien dien je ook op een aantal factoren letten tijdens je aankoop om er zeker van te zijn dat de elektrische palletwagen zal bevallen. Daarom leer je in deze blog waar je elektrische palletwagens aan kunt schaffen en waar je op dient te letten tijdens je aankoop.

Lokale plekken waar je een elektrische palletwagen in Friesland aan kunt schaffen

Otte Verbeek Intern Transport

Friesland kent enkele lokale plekken waar je een elektrische palletwagen aan kunt schaffen. In de eerste plaats kun je bij Otte Verbeek Intern Transport in Blije terecht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van transportmiddelen, waaronder dus ook elektrische palletwagens. Daarbij heb je zowel de keuze voor nieuwe als voor tweedehands elektrische palletwagens.

Be Green Techniek

Een andere lokale optie die je hebt, is Be Green Techniek in Drachten. Hoewel dit bedrijf meer bekend staat om haar heftrucks, zijn er ook diverse elektrische palletwagens te vinden in het assortiment. Bovendien is dit bedrijf gespecialiseerd in het onderhoud van transportmiddelen, waardoor je hier terecht kunt voor de service en onderhoud van je elektrische palletwagen.

Nationale plekken waar je een elektrische palletwagen in Friesland aan kunt schaffen

Pallit

Hoewel lokale ondernemingen je zeker verder kunnen helpen met het vinden van een elektrische palletwagen, zijn nationale aanbieders vaak een betere keuze vanwege een ruimer aanbod en meer professionele service. Pallit is gespecialiseerd in pallettrucks en heeft 5 verschillende series met verschillende elektrische pallettrucks om uit te kiezen. De goedkoopste pallettruck in het assortiment van Pallit , met een laadvermogen van 1500 kg, begint bij €1.259,-. Het merk staat bekend om goede kwaliteit tegen lage prijzen en is daarom populair bij kleine bedrijven.


Logistiek Concurrent

Een andere nationale aanbieder waar je een elektrische palletwagen aan kunt schaffen, is Logistiek Concurrent. Dit bedrijf staat meer bekend om andere logistieke oplossingen, maar in het assortiment zijn ook diverse elektrische palletwagens te vinden. Zoals je van een nationale aanbieder mag verwachten, is het aanbod hierdoor erg ruim. In het assortiment vind je 4 elektrische palletwagens. De prijzen variëren van € 1.539,- (semi-elektrisch) tot € 4.075,-.

Weldon

De laatste nationale aanbieder die het vermelden waard is, heet Weldon. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van interne transportmiddelen, waaronder elektrische palletwagens. Net als bij de eerste twee nationale aanbieders kan ook hier advies worden ingewonnen. Zo weet je zeker dat de elektrische palletwagen die je koopt daadwerkelijk aansluit op de wensen van jouw bedrijf.

Factoren waar je op dient te letten

Nu je weet bij welke aanbieders je terecht kunt voor het kopen van een elektrische palletwagen in Friesland, is het tijd om na te gaan waar je op dient te letten tijdens je aankoop. Hieronder vind je de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden.

Hoe snel de palletwagens kunnen worden afgeleverd

Als eerste is het belangrijk om te kijken hoe snel de palletwagens kunnen worden afgeleverd. Dit is namelijk van groot belang als je snel gebruik wilt maken van de elektrische palletwagen. Lokale aanbieders kunnen in de meeste gevallen sneller leveren, maar dit is zeker niet altijd het geval.

De garantie

Verder is het essentieel om na te gaan welke garantie je krijgt op de elektrische palletwagen. Dit speelt namelijk een grote rol in de duurzaamheid van het product en in hoe lang je gebruik kunt maken van de palletwagen. Meestal is de garantie beter bij nationale aanbieders vergeleken met lokale aanbieders. Dit komt doordat deze aanbieders iets meer kapitaal hebben waar ze op kunnen leunen bij een tegenslag.

De prijzen

Vanzelfsprekend is de prijs van de elektrische palletwagen ook een belangrijke factor. Houd er echter wel rekening mee dat je niet blindelings het goedkoopste product moet aanschaffen. Vaak is het verstandiger om wat meer te investeren in een kwalitatief hoogwaardige palletwagen. Maar het is ook zeker verstandig om de prijzen te vergelijken tussen aanbieders. Het is zaak om met dit criterium een goede balans te bewaren.

De kwaliteit

De laatste factor waar je op moet letten, is de kwaliteit van de elektrische palletwagens. Wanneer je een palletwagen koopt, is het belangrijk dat deze qua kwaliteit aan jouw wensen voldoet. Dit betekent onder andere dat de wagen stevig moet zijn, maar ook dat de motor sterk genoeg is voor het gebruik waarvoor je de palletwagen wil benutten.

Al met al heb je in deze blogpost verschillende aanbieders van elektrische palletwagens in Friesland kunnen ontdekken. Daarnaast heb je ook verschillende factoren leren kennen waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische palletwagen. Wanneer je deze tips in acht neemt, weet je zeker dat je een aankoop doet waar je nog jarenlang plezier van zult hebben.