Aangeboden door: Bakker-Postma

De verwachte badkamertrends voor 2023

Foto: Bakker-Postma

De badkamertrends van het afgelopen jaar liepen vrij uiteen, zo merken specialisten in de regio. Toch wordt één ding steeds belangrijker: de badkamer zelf. Waar het vroeger vooral een praktische ruimte was, is het tegenwoordig dé plek in huis om tot rust te komen en te ontspannen. Deze verschuivende functie komt terug in de trends, zien specialisten van Bakker-Postma uit Leeuwarden. Zij doen een voorspelling voor de badkamertrends in 2023.

Badkamers in Japandi stijl

De trend die Bakker-Postma uit Leeuwarden, specialist voor badkamers Friesland , het meest verwacht terug te zien is de Japandi stijl. Deze stijl straalt een en al rust en kalmte uit.

Een Japandi badkamer is te herkennen aan de combinatie van lichte aardetinten, wit en organische vormen. Dit wordt ook wel Lightness genoemd. Denk aan mooie lichte tegels, ronde spiegels boven de wastafel en een losse, ronde badkuip. Deze organische vormen en lichte kleurtinten zorgen voor een oase van rust.

Deze stijl is al veel terug te zien in het interieur en wordt ook voor badkamers steeds populairder. Wil jij een ingetogen, rustige ruimte in huis? Met de Japandi stijl creëer je een badkamer waar je helemaal zen van wordt.

Donkere, industriële badkamers met natuurlijke kleuren

Ook het tegenovergestelde van de Japandi stijl gaan we veel terug zien. Het gebruik van donkere kleuren in badkamers is met de Industriële trend al jaren enorm populair. Ook voor aankomend jaar wordt verwacht dat deze trend zich nog zal voortzetten.

Zwarte of gun metal kranen, donkere waskommen en tegels zijn niet aan te slepen. Dit in combinatie met rookglas voor de douchecabine, donkere houtsoorten en strakke lijnen vormt een moderne, industriële badkamer. Door gebruik te maken van dimlicht wordt de badkamer een moderne, maar toch sfeervolle ruimte zonder poespas.

Aardetinten en goud

Het gebruik van aardetinten in de badkamer zorgt voor rust en een warme sfeer. Denk aan beige, zand en bruin, maar ook terracotta zien we steeds meer terug. Vooral tegels in deze kleur zijn erg populair.

Vaak worden deze aardetinten gecombineerd met details in goud of koper, voor een luxe uitstraling. Waar vroeger kranen standaard in chroom geleverd werden kun je nu eindeloos variëren in afwerkingen zodat deze volledig aansluiten bij de stijl van jouw badkamer. Verwachting is dat in 2023 voor het eerst in jaren zwart minder gebruikt zal worden als accentkleur.

Kleurrijke accenten

Een andere trend die we in 2023 nog veel gaan zien is het gebruik van kleur in de badkamer. Hierbij wordt er voornamelijk één kleur als highlight van de ruimte gebruikt. Denk aan het gebruik van okergeel, blauwtinten of groen.

Deze kleuren worden vaak combineert met een vaste accentkleur in kranen, het wastafelmeubel of één uitgesproken kleur tegels. Deze trend is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar je creëert hiermee een unieke ruimte die een duidelijke persoonlijkheid kan benadrukken.

Meer duurzame badkamers in 2023

Een overkoepelend fenomeen wat in 2023 steeds belangrijker zal worden is de keuze voor een duurzame badkamer. Zo worden producten niet alleen al duurzamer geproduceerd, maar zijn er ook veel water- en energiebesparende mogelijkheden om toe te passen. Tegenwoordig zijn er talloze technieken waardoor je wel water bespaart, maar niet hoeft in te leveren op waterdruk.

Hoe je slim kunt besparen in de badkamer en welke indeling ideaal is voor optimale en efficiënt gebruik kun je uitvragen in een adviesgesprek bij een badkamerspecialist bij jou in de buurt. Bakker-Postma is met ruim 50 jaar ervaring een ervaren specialist voor nieuwe badkamers, maar ook badkamerrenovatie. Zij weten als geen ander welke mogelijkheden er zijn om een tijdloze, maar toch trendy badkamer te realiseren.

Nieuws

menu