Woede na besluit officier van justitie in zaak Breonna Taylor

Woede na besluit officier van justitie in zaak Breonna Taylor ANP

Meerdere Democratische politici hebben boos gereageerd op het besluit van de officier van justitie in de Amerikaanse staat Kentucky om maar één agent te vervolgen in de zaak rond het doodschieten van de zwarte vrouw Breonna Taylor. Onder meer de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi uitte haar woede op televisie bij MSNBC.

"Breonna Taylor, Breonna Taylor, Breonna Taylor, zeg haar naam!", onderbrak Pelosi een live-uitzending van MSNBC waar zij sprak. Chuck Schumer, de leider van de Democraten in de Senaat, noemt het besluit "onrechtvaardig". "Dit is verkeerd, haar leven deed er toe. Onrechtvaardige wetten zorgen voor onrechtvaardige uitspraken. Dit moet stoppen", aldus Schumer.

De agent wordt vervolgd vanwege het in gevaar brengen van de buren tijdens de schietpartij, niet vanwege de dood van de 26-jarige ongewapende vrouw. Hij werd eerder al ontslagen. Twee andere betrokken agenten worden niet vervolgd.

Presidentskandidaat Joe Biden en zijn running mate Kamala Harris reageerden minder fel dan Pelosi en Schumer. Ze zeiden allebei dat ze het besluit nog moeten lezen. "Maar een ding is zeker, en dat is dat Breonna Taylor en haar familie gerechtigheid verdienen", aldus Harris tegen Amerikaanse media.

Nieuws

menu