Wie zijn de Reichsbürger? Dit weten we over de Duitse extreemrechtse groepering die vandaag is aangehouden omdat het een staatsgreep wilde plegen

De Bundestag bestormen en de controle over de staat overnemen. Terug naar 1871, de tijd van het Duitse Keizerrijk. Zie daar het vergevorderde plan van een groep goed georganiseerde extreemrechtse Duitsers. De staatsgreep die mogelijk aanstaande was, werd woensdagochtend tijdens Operatie Soko verijdeld door drieduizend agenten.

Prins Heinrich XIII Reuss

Prins Heinrich XIII Reuss

„Reichsbürger Razzia.” Zo doopt boulevardblad Bild de inval in elf van de zestien deelstaten. Daarom werd zelfs de GSG-9 ingezet, de anti-terreur-commando´s, die normaal worden gebruikt bij vliegtuigkapingen. Een serie invallen waar liefst drieduizend agenten voor dag en dauw aan deelnamen. Goed voor 137 huiszoekingen, uitlopers van een gerechtelijk onderzoek dat momenteel 52 verdachten telt. Vijfentwintig onder hen werden vanochtend tijdens de geheime ’Operatie Soko’ van hun bed gelicht. Ook in het Oostenrijkse Kitzbühel en het Italiaanse Perugia vonden huiszoekingen plaats. Alle verdachten zijn - op één Rus na - Duitsers met extreemrechtse connecties.

Terugkeer naar het Duitse Rijk

Nieuws

menu