Washington sluit National Mall tijdens inhuldiging Biden

Washington sluit National Mall tijdens inhuldiging Biden ANP

Washington sluit de National Mall tijdens de inhuldiging van president Biden op 20 januari. Traditioneel bevinden zich honderdduizenden belangstellenden op dit uitgestrekte plein om een glimp op te vangen van de inauguratie van een Amerikaanse president.

Volgens The Washington Post zal de hele Mall gesloten zijn, behalve voor media en beveiligingspersoneel. De krant baseert zich op ingewijden.

De uitzonderlijke stap is de laatste in een reeks veiligheidsmaatregelen om de stad te beschermen tegen gewelduitbarstingen zoals de bestorming van het parlementsgebouw Capitool op 6 januari. De autoriteiten stelden al een veiligheidszone in het centrum in. Meer dan 20.000 reservisten van de Nationale Garde zijn opgeroepen.

Onder anderen de burgemeester van de hoofdstad had al opgeroepen weg te blijven uit het gebied. Rechtse groeperingen, onder wie aanhangers van vertrekkend president Trump, kondigden voor zondag en voor de inauguratiedag protesten aan. Ook wordt op sociale media gedreigd met geweld.

Nieuws

menu