Wachtrij om afscheid te nemen van koningin Elizabeth gesloten

Wachtrij om afscheid te nemen van koningin Elizabeth gesloten ANP

Mensen kunnen in Londen niet meer aansluiten in de wachtrij om afscheid te nemen van koningin Elizabeth. De Britse regering meldt zondag even na 23.30 uur (Nederlandse tijd) op Twitter dat er geen capaciteit meer is en de rij daarom gesloten is voor nieuwkomers.

De autoriteiten roepen mensen op "niet te proberen alsnog in de rij te gaan staan". Er staat personeel langs de route om hier toezicht op te houden. De aankondiging om de rij voor nieuwe wachtenden te sluiten werd zondagavond verwacht, omdat de laatste bezoeker uiterlijk maandagochtend om 06.30 uur (lokale tijd) een kijkje bij de kist kan nemen. De wachttijd bedroeg eerder op de avond zo'n zeven uur.

De kist van de koningin, die op 8 september op 96-jarige leeftijd overleed, ligt sinds woensdag in Westminster Hall. Vele duizenden maakten van de gelegenheid gebruik om hun eer te bewijzen aan hun vorst, urenlang in de rij staand in een kilometerslange rij.

De uitvaart van de Queen is maandag in Westminster Abbey in Londen om 11.00 uur lokale tijd. Het lichaam van Elizabeth wordt na de uitvaart overgebracht naar Windsor Castle.

Nieuws

menu