'Voor moord veroordeelde Madsen doet ontsnappingspoging'

'Voor moord veroordeelde Madsen doet ontsnappingspoging' ANP

De Deen Peter Madsen, die werd veroordeeld voor de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall, is dinsdag ontsnapt uit de gevangenis in Denemarken en gevonden door de politie. Op beelden van de Deense krant Ekstra Bladet is te zien hoe Madsen tegen een hek zit en twee agenten hem onder schot houden.

Madsen beweert een bomgordel om te hebben. De politie is massaal uitgerukt. De plek waar Madsen tegen het hek zit, is ongeveer 500 meter verwijderd van de Herstedvester gevangenis. Daar zit hij een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op de Zweedse journaliste, aan boord van zijn zelfgemaakte onderzeeboot.

Volgens Ekstra Bladet werd Peter Madsen al meerdere keren in een isolatiecel geplaatst, wegens verdenking van ontsnappingspogingen. Zijn advocaat zegt niet op de hoogte te zijn van de ontsnapping.

De gruwelijke zaak deed destijds veel stof opwaaien. Kim Wall was voor een artikel meegegaan met Madsen in diens laatste vinding, een duikboot. Madsen vermoordde haar aan boord met messteken, sneed het lichaam in stukken en dumpte de lichaamsdelen in de wateren ten zuiden van Kopenhagen.

Nieuws

menu