Vladimir Poetin wanhopig op zoek naar nieuwe soldaten om naar front in Oekraïne te sturen: 'We waren ineens in een loopgraaf beland'

Bijna drie maanden na het begin van de mars op Kiev, is de oorlog in Oekraïne uitgelopen op een slijtageslag. De Russische president Vladimir Poetin is daarom naarstig op zoek naar nieuwe mannen om naar het front te sturen, zodat zijn ’speciale militaire operatie’ niet doodbloedt.

De Russische president Poetin tijdens een staatsprijsuitreiking voor Russische medaillewinnaars van de Olympische Winterspelen van 2022.

De Russische president Poetin tijdens een staatsprijsuitreiking voor Russische medaillewinnaars van de Olympische Winterspelen van 2022. Foto: EPA

Volgens Britse inschattingen hebben de Russen een derde verloren van de naar schatting 190 duizend grondtroepen die in februari aan de Oekraïense grens klaarstonden. Met zo’n 60 duizend gesneuvelde, gevangen of gewonde soldaten heeft de Russische slagkracht een flinke knauw gekregen. Hoe kan Rusland deze verliezen aanvullen?

Honderdduizenden jongemannen

Nieuws

menu