Vier aanhoudingen na onthoofding in Parijse voorstad

Vier aanhoudingen na onthoofding in Parijse voorstad ANP

Vier mensen, onder wie een minderjarige, zijn in de nacht vrijdag op zaterdag aangehouden na de onthoofding van een geschiedenisleraar op vrijdag in een voorstad van Parijs. De arrestanten komen uit de familiekring van de dader die door de politie werd doodgeschoten. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van een gerechtelijke bron.

De Franse president Emmanuel Macron sprak vrijdagavond over een "islamitische terreuraanslag" bij zijn bezoek aan de voorstad Conflans Sainte Honorine waar de moord plaatsvond. Het slachtoffer was een geschiedenisleraar die in lessen over vrijheid van meningsuiting karikaturen van de profeet Mohammed had laten zien. De dader is volgens Franse media een 18-jarige in Moskou geboren man.

"Een burger is vermoord omdat hij leraar was en vrijheid van meningsuiting doceerde", aldus Macron. "Het hele land staat achter alle leraren in het land". Macron kondigde aan dat Frankrijk "snel en met autoriteit" zal reageren.

De leraar werd op straat voor zijn school de keel afgesneden. Macron bracht een bezoek aan de plek van de moord en aan de school.

Nieuws

menu