Vermoedelijke brokstukken vermist Indonesisch vliegtuig gevonden

Vermoedelijke brokstukken vermist Indonesisch vliegtuig gevonden ANP

Voor de kust van Java zijn vermoedelijke brokstukken gevonden van een neergestort vliegtuig met circa zestig passagiers van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air, heeft een functionaris belast met de zoektocht zaterdag gezegd.

Het vliegtuig wordt sinds het opstijgen in Jakarta zaterdagmiddag (lokale tijd) vermist. Van de Boeing 737-500 is niets meer vernomen sinds het slechts 20 kilometer van de luchthaven en enkele minuten na het opstijgen boven de Javazee in buurt van het eiland Lancang vloog, meldden plaatselijke media.

De luchtvaartautoriteiten zijn op zoek naar het 26 jaar oude toestel dat op weg was naar het 700 kilometer noordelijker gelegen Pontianak in de provincie West-Kalimantan op het eiland Borneo.

Vlucht SJY182 van Sriwijaya Air zou volgens het vluchtschema zaterdag om 13.40 uur lokale tijd (07.40 uur Nederlandse tijd) vertrekken voor een circa 90 minuten durende vlucht naar Borneo, blijkt uit gegevens van website FlightRadar24. Het toestel verloor volgens de website enkele minuten na het opstijgen meer dan 3300 meter hoogte in minder dan een minuut.

Op sociale media zijn beelden te zien van lokale vissers met gevonden brokstukken, maar het is nog niet duidelijk of deze afkomstig zijn van het verongelukte toestel.

Nieuws

menu