Venezuela verleent tientallen leden oppositie gratie

Venezuela verleent tientallen leden oppositie gratie ANP

Venezuela heeft in de aanloop naar de parlementsverkiezingen in december meer dan vijftig leden van de oppositie, onder wie verscheidene parlementariërs, gratie verleend. Dat maakte de minister van Informatie Jorge Rodriguez maandag bekend. De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft daarvoor een decreet ondertekend.

Het gebaar maakt duidelijk dat de regerende Socialistische Partij probeert de deelname aan de komende stembusgang te stimuleren. Een deel van de tegenstanders van Maduro heeft laten weten de verkiezing te boycotten omdat er toch gesjoemeld wordt door de autocratische machthebbers.

Onder de politici die werden gepardonneerd door Maduro zijn Freddy Guevara, die asiel zocht in de ambassade van Chili, en Roberto Marrero. Hij fungeerde als stafchef van oppositieleider Juan Guaidó, de voorzitter van de Nationale Assemblée die zich begin vorig jaar uitriep tot interim-president.

"We hopen dat deze maatregel van de regering helpt de democratische focus van al deze politieke spelers in stand te houden", aldus Rodriguez tijdens een persconferentie.

Nieuws

menu