Trump reist dinsdag af naar Kenosha

Trump reist dinsdag af naar Kenosha ANP

De Amerikaanse president Donald Trump brengt dinsdag een bezoek aan Kenosha. Dat heeft een functionaris van het Witte Huis zaterdag (lokale tijd) tegen verslaggevers gezegd. In Kenosha zijn al dagenlang protesten nadat een zwarte man, Jacob Blake, tijdens een politieoperatie in zijn rug werd geschoten en verlamd raakte vanaf zijn middel.

Trump zal wetshandhavers ontmoeten en de schade opnemen in de stad, aldus de functionaris. Een 17-jarige jongen wordt door de autoriteiten in Kenosha vastgehouden op verdenking van het neerschieten van drie mensen die protesteerden tegen het neerschieten van Blake. Twee van die mensen stierven.

In Kenosha schoot afgelopen zondag een politieagent de 29-jarige Blake zeven keer in de rug. Een video van het incident laat zien dat Blake naar een auto loopt, terwijl twee politieagenten hem volgen met getrokken wapens. Als de man het bestuurdersportier opent en naar voren leunt, grijpt een van de agenten hem bij zijn shirt en schiet. De video leidde tot verontwaardiging en protesten in de Verenigde Staten. Blake's kinderen van drie, vijf en acht jaar oud zaten in de auto tijdens het incident.

De procureur-generaal van Wisconsin, Josh Kaul, die de zaak onderzoekt, heeft eerder gezegd dat een mes is gevonden in het voertuig op de vloer aan de bestuurderskant. Of Blake het mes ook in zijn handen had, is onduidelijk. De politie zou Blake twee keer hebben proberen te verdoven met een taser, maar dat werkte niet.

Nieuws

menu