Trump mengt zich niet onder publiek bij gevaar op besmetting

Trump mengt zich niet onder publiek bij gevaar op besmetting ANP

President Trump wordt getest op het coronavirus en zal zich niet onder publiek mengen als hij anderen kan besmetten. Dit verzekerde zijn woordvoerster Kayleigh McEnany in een videoboodschap met betrekking tot de reisplannen van Trump. McEnany is zelf ook besmet geraakt, net als rond de vijftien Republikeinen rond Trump.

De president en zijn vrouw Melania testten ruim een week geleden positief op het virus en het ging snel zo slecht met Trump dat hij naar een ziekenhuis even buiten Washington werd overgebracht. Hij is daar volgens artsen en medewerkers in het weekend weer helemaal hersteld.

Hij kan volgens zijn entourage tien dagen na zijn besmetting weer op verkiezingscampagne. Trump wil naar eigen zeggen zaterdag naar Florida en zondag naar Pennsylvania. Als de artsen het na de tests van vrijdag goed vinden, kan hij gaan pakken. Volgens McEnany denkt de lijfarts van Trump dat de president zaterdag op verkiezingspad kan gaan. Trump wil bijeenkomsten met kiezers houden, maar het is onduidelijk of dat verstandig is.

Vrijdagavond verschijnt hij volgens Amerikaanse media voor het eerst sinds zijn besmetting in een vraaggesprek rechtstreeks in beeld. Hij wordt dan door de presentator en arts Marc Siegel over zijn gezondheid en andere zaken aan de tand gevoeld.

Nieuws

menu