'Trump haalt in zijn speech hard uit naar Biden'

'Trump haalt in zijn speech hard uit naar Biden' ANP

President Donald Trump zal zijn Democratische rivaal niet sparen tijdens zijn speech op de Republikeinse Conventie. Hij gaat hem op verschillende gebieden aanvallen, waaronder de economie. Dat meldt nieuwssite Politico op basis van twee ingewijden.

Het medium heeft ook fragmenten van de toespraak in handen. "Niet eerder hebben kiezers een duidelijkere keuze gehad tussen twee partijen, twee visies, twee filosofieën of twee agenda's", zal Trump naar verwachting zeggen. "We hebben de afgelopen vier jaar de schade opgeruimd die Joe Biden de laatste 47 jaar heeft toegebracht. Op de Democratische Conventie heb je amper een woord gehoord over hun agenda. Maar dat is niet omdat ze er geen hebben. Het is omdat hun agenda het meest extreme pakket voorstellen is dat ooit door een kandidaat van een grote partij is geopperd."

Volgens Politico is de speech van Trump in de loop van de week verder aangescherpt. Dat zou zijn gedaan omdat ze in het Witte Huis vinden dat de media de anti-Biden-boodschap van andere Republikeinen tijdens de conventie onvoldoende zouden hebben overgebracht.

Mildere toon

Desalniettemin zal de president, die vanuit het Witte Huis zal spreken, naar verwachting ook een mildere toon aanslaan. Zo zal hij zeggen dat Democraten en onafhankelijken bij de Republikeinse Partij welkom zijn als zij "geloven in de grootsheid van Amerika en de rechtschapenheid van het Amerikaanse volk". "Deze geweldige Amerikaanse geest heeft elke uitdaging overwonnen en ons naar het toppunt van het menselijk getild."

Trump accepteert donderdag de nominatie als presidentskandidaat voor de Republikeinen. Behalve de president komen onder anderen zijn dochter Ivanka, de leider van de Republikeinen in de Senaat Mitch McConnell en de omstreden juridisch adviseur Rudy Giuliani aan het woord.

Nieuws

menu