Trump bespot rivaal Biden omdat die zijn naam vergeet

Trump bespot rivaal Biden omdat die zijn naam vergeet ANP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag zijn tegenstander Joe Biden belachelijk gemaakt. De Democraat vergat zondag Trumps naam tijdens een interview en noemde hem "George". De 74-jarige Republikein heeft Biden (77) er vaker van beschuldigd seniel te zijn en daarom ongeschikt te zijn om de nieuwe president te worden, mocht hij de verkiezingen op 3 november winnen.

Biden worstelde zondag met de naam van zijn tegenstrever toen hij sprak via een tv-link, tijdens een concert waarmee geld werd ingezameld voor zijn campagne. "Nog vier jaar George, eh, George, eh, hij. We zullen onszelf in een positie bevinden waarin we, als Trump wordt gekozen, in een andere wereld zullen zijn", zei Biden terwijl zijn vrouw Jill naast hem op de bank zat. Mogelijk was hij in de war met de voornaam van een van beide voormalige presidenten Bush, die eerder namens de Republikeinen aan de macht waren.

De uitglijder van Biden stelde Trump in de gelegenheid weer toe te slaan. "Joe Biden noemde me gisteren George. Kon zich mijn naam niet herinneren", twitterde Trump. "Het nepnieuwskartel maakt overuren om het te verdoezelen."

Biden, de oudste president ooit als hij wordt verkozen, heeft zich altijd fel verzet tegen de aantijgingen van Trump over zijn mentale gezondheid. Hij ziet die als een poging de aandacht af te leiden van de staat van dienst van de huidige president.

Nieuws

menu