Toprepublikein McConnell mijdt Witte Huis al maanden om corona

Toprepublikein McConnell mijdt Witte Huis al maanden om corona ANP

De Republikeinse senator Mitch McConnell, een van de machtigste bondgenoten van president Donald Trump, komt al maanden niet meer in het Witte Huis. Hij vond dat daar onvoldoende voorzorgsmaatregelen waren genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

"Mijn indruk was dat hun aanpak afweek van de mijne", zei de leider van de Republikeinse Senaatsfractie tegen de pers. Hij zei in de Senaat juist aan te dringen op het dragen van mondkapjes en social distancing. De 78-jarige McConnell vertelde dat hij al sinds 6 augustus geen voet over de drempel meer heeft gezet van het Witte Huis. Hij bleef vorige maand ook weg bij de ceremonie waarbij Trump bekendmaakte dat hij Amy Coney Barret naar voren schuift als kandidaat-opperrechter.

Op die plechtigheid in de buitenlucht kwam later veel kritiek, omdat gasten nauwelijks mondkapjes droegen, geen afstand hielden en elkaar ook omhelsden. Meerdere aanwezigen, onder wie ook Republikeinse senatoren, hebben later positief getest op het virus. Ook Trump heeft het virus opgelopen en lag meerdere dagen in het ziekenhuis. Bij zijn terugkeer in het Witte Huis deed hij publiekelijk zijn mondkapje af.

Nieuws

menu