Taiwan krijgt van VS 2,5 miljoen doses coronavaccin

Taiwan krijgt van VS 2,5 miljoen doses coronavaccin ANP

De Verenigde Staten doneren in totaal 2,5 miljoen doses coronavaccin van Moderna aan Taiwan. Dat zijn er flink meer dan aanvankelijk was beloofd. De zending komt zondag aan in de hoofdstad Taipei, meldt het Amerikaans Instituut in Taiwan (AIT). AIT functioneert de facto als de ambassade van de VS.

De levering is inclusief de 750.000 doses die drie Amerikaanse senatoren op 6 juni toezegden tijdens een bezoek aan Taiwan. "Daar zijn er nog 1,75 miljoen aan toegevoegd", aldus AIT zaterdag. "De schenking weerspiegelt onze betrokkenheid bij Taiwan als een vertrouwde vriend, en als een lid van de internationale familie van democratieën".

De aanzienlijke hoeveelheid entstof zal de druk op het grootschalige Taiwanese vaccinatieprogramma in belangrijke mate verlichten. De eilandstaat, door China beschouwt als afvallige provincie, had tot dusver amper 2,35 miljoen doses beschikbaar voor een totale bevolking van 23,6 miljoen mensen. Peking nodigde de Taiwanezen onlangs uit naar het vasteland te komen om zich te laten inenten.

De corona-pandemie heeft Taiwan nog niet heel zwaar getroffen. Er zijn sinds het begin van de uitbraak 13.896 besmettingsgevallen geregistreerd, zaterdag kwamen er 128 bij. Het dodental door Covid-19 steeg met 20 tot 538. Zolang de vaccinatiegraad laag is, maken de gezondheidsautoriteiten zich echter zorgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland