Suriname versoepelt coronamaatregelen

Suriname versoepelt coronamaatregelen ANP

Hoewel het coronavirus nog steeds actief is in Suriname en het aantal besmettingen langzaam daalt, durft president Chan Santokhi het toch aan de coronamaatregelen te versoepelen. Dat heeft hij zondagavond tijdens een tv-toespraak bekendgemaakt.

Een welkome versoepeling voor de Surinamers is het intrekken van de weekend-lockdown. De afgelopen twee weekenden gold een uitgaansverbod van vrijdagavond tot en met maandagochtend. De doordeweekse lockdown van 20.00 uur tot 05.00 uur blijft wel van kracht. Ook blijven de grenzen gesloten. Het luchtruim blijft dicht, met de mogelijkheid voor uitzonderingen.

In het kader van toegroeien naar het ‘nieuwe’ normaal mag een groot aantal sectoren weer aan de slag. De versoepeling geldt onder andere voor recreatieoorden, casino’s, sportscholen en contactberoepen zoals fysiotherapeuten, kapsalons en markten. Voorwaarde voor heropening is wel dat bedrijven zich houden aan de afgesproken regels en protocollen, aldus Santokhi.

Het totaal aantal positief geteste mensen in Suriname staat nu op 4579, hiervan zijn er 3788 genezen en 93 overleden. Ook liggen nog 93 mensen in ziekenhuizen en zeven op intensive care-afdelingen.

Nieuws

menu