Spaanse regio's nemen meer maatregelen tegen verspreiding corona

Spaanse regio's nemen meer maatregelen tegen verspreiding corona ANP

De noordelijke Spaanse grensregio's Catalonië en Navarra komen met nieuwe maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "We zullen offers moeten brengen", zei de Catalaanse minister van Volksgezondheid op de radio.

In het 650.000 inwoners tellende Navarra, dat net als Catalonië grenst aan Frankrijk, moeten cafés en restaurants vanaf dinsdag om 22.00 uur de deuren sluiten. Ook mogen ze minder klanten ontvangen. Dat laatste geldt ook voor bioscopen, theaters, bibliotheken en supermarkten. Bijeenkomsten met meer dan zes mensen worden verboden.

In Navarra zijn zaterdag 463 coronabesmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. "Dit is een kritiek moment", zei de regionale leider Maria Chivite op een persconferentie. Ze sluit verdere maatregelen niet uit.

In kustregio Catalonië met Barcelona, waar zo'n 7,5 miljoen mensen wonen, worden bedrijven opgeroepen om medewerkers de komende 15 dagen thuis te laten werken. Ook vroeg minister van Volksgezondheid Josep Maria Argimon universiteiten om in die periode online les te geven.

Argimon zei dat zijn regio zonder maatregelen Madrid achterna kan gaan. De regio met de Spaanse hoofdstad behoort tot de grootste coronabrandhaarden in Europa.

Nieuws

menu