Russische oppositieleider Navalni opgenomen in ziekenhuis Berlijn

Russische oppositieleider Navalni opgenomen in ziekenhuis Berlijn ANP

De Russische oppositieleider Aleksej Navalni (44) is zaterdagochtend rond 10.30 uur aangekomen en opgenomen in het Charité-ziekenhuis in Berlijn voor verdere behandeling. Anderhalf uur eerder was hij met een speciaal ambulancevliegtuig geland op de luchthaven Tegel in Berlijn.

Zijn toestand wordt volgens Bild Zeitung, die een van zijn vrienden sprak, als "stabiel" omschreven.

Het toestel met aan boord de zieke Kremlin-criticus vertrok rond 04.00 uur (Nederlandse tijd) van de luchthaven in de Russische stad Omsk.

Een team Duitse artsen was door de Duitse organisatie Cinema for Peace met een privéjet naar Rusland gestuurd om Navalni op te halen. De politicus raakte donderdag bewusteloos aan boord van een vliegtuig. Volgens berichten zou de thee die hij voorafgaand aan de vlucht dronk vergiftigd zijn. De Russische artsen zeggen echter dat Navalni een stofwisselingskwaal heeft.

Een woordvoerster van Navalni bedankte iedereen die heeft meegeholpen om de behandeling in Duitsland mogelijk te maken. "Heel erg bedankt voor alle steun. De strijd om het leven van Aleksej en diens gezondheid begint nu pas echt en er is nog heel veel te doen. In ieder geval is de eerste stap nu gezet", zei ze.

Nieuws

menu