Rusland verwerpt beschuldiging dat Poetin achter vergiftiging zat

Rusland verwerpt beschuldiging dat Poetin achter vergiftiging zat

Rusland verwerpt beschuldiging dat Poetin achter vergiftiging zat ANP

Het Kremlin verwerpt de beschuldiging van de Russische oppositieleider Alexej Navalni dat president Vladimir Poetin verantwoordelijk is voor de bijna fatale vergiftigingsaanval op hem.

"Wij zijn van mening dat dergelijke beschuldigingen tegen de Russische president absoluut ongegrond en onaanvaardbaar zijn", zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov donderdag.

De voorzitter van de Russische Doema, Vjatsjeslav Volodin, zei dat Poetin het leven van de dissident juist had helpen redden.

CIA-agent

Peskov beschuldigt Navalni ervan een CIA-agent te zijn: "Ik kan specificeren dat deskundigen van de Central Intelligence Agency van de Verenigde Staten met hem samenwerken."

"Het is niet de eerste keer dat ze hem instructies geven", voegde Peskov eraan toe.

Niet bang

Navalni denkt dat Poetin achter zijn recente vergiftiging zit. "Ik heb geen andere versie van wat er is gebeurd", zei de Kremlincriticus in een interview met het Duitse blad Der Spiegel.

De 44-jarige activist zei ook dat hij niet bang is en zo snel mogelijk fit wil worden om zijn strijd voort te zetten. "Niet terugkeren zou betekenen dat Poetin zijn doel heeft bereikt. En het is nu mijn taak om de man te blijven die niet bang is", zei hij.