Ruim 100.000 besmettingen Filipijnen, strengere lockdown

Ruim 100.000 besmettingen Filipijnen, strengere lockdown ANP

Er komen strengere lockdownmaatregelen voor de Filipijnse hoofdstad Manilla en omgeving om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat heeft de woordvoerder van president Rodrigo Duterte zondag gezegd. De nieuwe restricties gaan maandag om middernacht in en gelden voor ten minste twee weken.

De autoriteiten meldden zondag meer dan 5000 nieuwe besmettingsgevallen. De Filipijnen is nu het 25e land in de wereld waar meer dan 100.000 met corona geïnfecteerden zijn opgespoord. Het officiële dodental staat op ruim 2000. De metropool Manilla is de grootste brandhaard. Maar ook naburige provincies als Laguna, Cavite, Rizal en Bulacan zijn zwaar getroffen. In deze gebieden zijn tot 18 augustus voor de bevolking nieuwe, striktere quarantaineregels van kracht.

Het besluit is een reactie op de oproep van tientallen groeperingen, die 80.000 artsen en een miljoen verplegers vertegenwoordigen, om adequater optreden en strengere controle omdat de Filipijnen de strijd tegen corona dreigt te verliezen. Ze waarschuwden voor het instorten van de gezondheidszorg.

Nieuws

menu