Republikeinse conventie van start in Charlotte en online

Republikeinse conventie van start in Charlotte en online ANP

De conventie van de Republikeinse partij begint maandag in Charlotte. Hoewel het grootste deel online plaatsvindt als gevolg van de corona-epidemie, zullen 336 gedelegeerden die in Charlotte aanwezig zijn president Donald Trump en vicepresident Mike Pence formeel nomineren als Republikeinse kandidaten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Het thema van de conventie maandag is 'land of promise' (land van belofte). Over de exacte invulling van de dag is echter nog weinig bekend. Hoewel Trump en Pence maandag genomineerd worden, zullen zij de nominatie donderdag pas formeel accepteren. Het hoofdprogramma vindt plaats tussen 20.30 en 23.00 uur plaatselijke tijd.

Trumps campagneteam maakte zondag openbaar wie wanneer de conventie zal toespreken. Maandag staan onder anderen Trumps zoon Donald junior, senator Tim Scott en voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley op het programma.

Bronnen rond Trump en vicepresident Mike Pence hebben gezegd dat de nadruk bij de Republikeinse conventie zal liggen op 'law and order' (een harde aanpak van criminaliteit) en de economie. Sprekers zullen de Democraten en hun kandidaat Joe Biden neerzetten als extreemlinks.

Nieuws

menu