Reisadvies aangescherpt: heel Spanje en nieuwe delen Frankrijk op oranje

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het advies voor reizen naar heel Spanje en nieuwe delen van Frankrijk op oranje gezet. ANP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het advies voor reizen naar heel Spanje en nieuwe delen van Frankrijk op oranje gezet. Dat meldt de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus (ANVR). 

Het ministerie adviseert mensen alleen naar deze gebieden te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. 

Spanje gaat geheel op oranje. Welke delen van de Canarische eilanden op oranje gaan, wordt later vandaag nog bekend. Voor Frankrijk gaan een aantal nieuwe regio’s op oranje: Sarthe, Hérault en Alpes Maritimes. Voor het Verenigd Koninkrijk de stad Aberdeen.

Aangescherpt

De adviezen zijn aangescherpt vanwege ‘geconstateerde, verslechterde coronasituaties ter plekke'. De nieuwe adviezen gaan om middernacht in. 

Het ministerie heeft wat betreft Spanje aan de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) laten weten dat het aantal besmettingen in dat hele land hoog is en in alle regio’s blijft stijgen. Ook zijn er steeds meer aanwijzingen (testen) dat meer reizigers uit Spanje terugkeren met besmettingen.    

Nieuws

menu