President Trump is terug in het Witte Huis

President Trump is terug in het Witte Huis ANP

De met corona besmette Amerikaanse president Donald Trump is terug in het Witte Huis. Trump verliet het ziekenhuis rond 00.40 uur Nederlandse tijd. De presidentiële helikopter bracht hem terug en landde kort voor 01.00 uur op het gazon aan de zuidkant van het Witte Huis.

Trump droeg een mondkapje toen hij het ziekenhuis maandagavond verliet en liep op eigen kracht naar een auto die hem naar de presidentiële helikopter bracht. De president kwam bij het Witte Huis ook uit de helikopter met een mondkapje. Hij zwaaide, stak zijn duim op en liep zelf de trappen op naar het Witte Huis. Bij de deuren van het Witte Huis deed hij zijn mondkapje af en salueerde naar de vlag van de Verenigde Staten.

De president zal dinsdag in het Witte Huis een vijfde dosis van het antivirale middel remdesivir krijgen, maakten zijn artsen maandag bekend. Trump zou al ruim 72 uur geen koorts meer hebben. Hij kreeg twee keer zuurstof toegediend.

De president lag sinds vrijdag in het Walter Reed National Military Medical Center in Bethesda, even buiten Washington. Trump had eerder al laten weten dat hij zich echt goed voelde. Hij meldde zijn volgers op Twitter niet bang te zijn voor het coronavirus. "Laat het je leven niet beheersen. Ik voel me beter dan 20 jaar geleden!"

Nieuws

menu