Poetin wil dialoog tussen Wit-Russische demonstranten en regime

Poetin wil dialoog tussen Wit-Russische demonstranten en regime ANP

De Russische president Vladimir Poetin wil dat de autoriteiten in buurland Wit-Rusland de dialoog aangaan met de demonstranten om een einde te maken aan de politieke crisis in de voormalige Sovjetrepubliek, meldt staatspersbureau TASS. Rusland geldt als een belangrijke bondgenoot van Wit-Rusland en het regime. De wens van Poetin legt zo veel gewicht in de schaal.

Wit-Rusland is sinds de verkiezingen op 9 augustus in de greep van massale protesten door de oppositie. Volgens de tegenstanders van de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko, die volgens de officiële uitslag werd herkozen met 80 procent van de stemmen, is er gesjoemeld.

De Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja liet vrijdag weten dat de Russische autoriteiten nog geen contact hebben opgenomen met haar, andere oppositieleden of haar medewerkers. Dat zei Tichanovskaja vanaf haar eerste persconferentie in ballingschap. Vorige week vluchtte de oppositieleider naar Litouwen voor haar eigen veiligheid en die van haar kinderen.

Nieuws

menu