'Poetin bereid veiligheid Wit-Rusland te waarborgen'

'Poetin bereid veiligheid Wit-Rusland te waarborgen' ANP

President Alexander Loekasjenko van Wit-Rusland zei zaterdag dat zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin volledige hulp heeft aangeboden om de veiligheid in zijn land te waarborgen.

"Ik heb vandaag een lang, substantieel gesprek gehad met de Russische president. We zijn overeengekomen dat op ons allereerste verzoek uitgebreide hulp zal worden gegeven om de veiligheid van Wit-Rusland te waarborgen", zei Loekasjenko tegen zijn defensiechefs, geciteerd door staatspersbureau Belta.

De hulp is gebaseerd op de uniestaat die Rusland en Wit-Rusland met elkaar vormen en die hun economieën en legers met elkaar verbindt.

Telefoongesprek

Loekasjenko had eerder zaterdag een telefoongesprek met Poetin en het Kremlin zei dat de leiders "hun vertrouwen uitspraken dat alle gerezen problemen snel zullen worden opgelost".

Rusland is het enige buurland van Wit-Rusland dat Loekasjenko heeft gesteund tijdens de massale protesten die steeds meer aanhang kregen van Wit-Russen. Het politiegeweld en de verkiezingsfraude in het land werd internationaal veroordeeld.

Nieuws

menu