Poetin: aantal doden Nagorno-Karabach richting 5000

Poetin: aantal doden Nagorno-Karabach richting 5000 ANP

Het aantal doden in het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan over de betwiste regio Nagorno-Karabach gaat richting de vijfduizend. De Russische president Vladimir Poetin zei dat donderdag. Volgens hem zijn er aan beide kanten meer dan 2000 slachtoffers gevallen sinds het conflict eind september oplaaide.

Poetin heeft dagelijks contact met leiders van beide landen. Rusland is traditioneel een bondgenoot van Armenië, maar levert ook wapens aan Azerbeidzjan. Afspraken over een staakt-het-vuren die onder toezicht van Moskou zijn gemaakt houden geen stand.

De twee ex-Sovjetrepublieken vechten al tientallen jaren om het bergachtige gebied, waar zo'n 145.000 mensen wonen. Nagorno-Karabach wordt gecontroleerd door Armenië, maar hoort bij Azerbeidzjan.

Slachtoffers

De enclave zelf zegt dat er 874 militairen en 37 burgers zijn gesneuveld. Volgens de Azerbeidzjaanse regering in Bakoe zijn 61 van haar burgers overleden. Cijfers over militaire slachtoffers worden niet gegeven.

Alom is opgeroepen tot een wapenstilstand. Poetin sprak de hoop uit dat de Verenigde Staten Rusland zal helpen een oplossing voor het conflict te vinden.

Nieuws

menu