Persfotografen schieten geen plaatjes meer van Meghan

Persfotografen schieten geen plaatjes meer van Meghan ANP

De bedrijven Splash News en Picture Agency laten Meghan, de echtgenote van de Britse prins Harry, voortaan met rust. De persfotografen hebben ermee ingestemd dat ze in de toekomst geen foto's van het gezin maken, meldt The Guardian.

De twee organisaties maakten foto's van Meghan en haar zoontje Archie tijdens een wandeling in de buurt van hun huis. De rechtbank vond, nadat de hertogin van Sussex het publiceren van de foto's aanvocht, dat de fotografen "onwettig waren binnengedrongen" in de privacy van moeder en zoon.

Volgens de rechtbank zou een van de fotografen een dag voor het publiceren van de bekende foto's al de omgeving rondom Meghan en Harry's huis hebben verkend. Daarbij zocht hij naar in- en uitgangen zodat hij met zijn camera klaar kon zitten.

Meghans advocaat Jenny Afia zei tegen de rechtbank dat "het nemen van de foto's een onwettige inbreuk op de privacy vormde". Ze zei dat de foto's werden genomen "tijdens een privé-gezinsuitje in een afgelegen landelijke omgeving en dat er geen publiek belang bij het verspreiden van de foto's lag".

Nieuws

menu