Pence: Biden is een 'cheerleader' voor China

Pence: Biden is een 'cheerleader' voor China ANP

Vicepresident Mike Pence heeft de Democratische presidentskandidaat Joe Biden een "cheerleader" voor het communistische Chinese regime genoemd. In het debat met senator Kamala Harris stelde Pence dat onder Joe Biden als vicepresident 200.000 banen verloren zijn gegaan.

Pence reageerde daarmee op een uitspraak van Harris dat president Trump de handelsoorlog met China verloren heeft. Als gevolg daarvan zijn 300.000 banen in de industrie verdwenen, zei senator Harris, en hebben steeds meer boeren met faillissementen te maken.

"We zitten in een industriële crisis", stelde Harris. "Er zijn schattingen dat aan het einde van de termijn van deze regering er meer banen verloren zullen zijn gegaan dan onder welke andere ook. Dit is waar de economie nu staat en dat komt door de catastrofe en het falende leiderschap van deze regering."

"De handelsoorlog met China verloren? Joe Biden heeft die nooit gevochten", reageerde Pence. "Hij is de afgelopen decennia een cheerleader geweest voor communistisch China." De vicepresident trok net als eerder op de avond de juistheid van de beweringen van Kamala in twijfel.

"U hebt recht op uw eigen mening, maar niet op uw eigen feiten", zei Pence. "Onder vicepresident Biden zijn 200.000 banen in de industrie verloren gegaan. President Obama zei zelf dat die niet meer terug zouden komen." In de eerste drie jaar onder de regering-Trump zouden er volgens Pence juist 500.000 werkplekken zijn gecreëerd.

Nieuws

menu