Palestijnen weerspreken dood toponderhandelaar

Palestijnen weerspreken dood toponderhandelaar ANP

De Palestijnse toppoliticus Saeb Erekat verkeert in een kritieke maar stabiele toestand. De zender Al Arabiya meldde maandag dat hij was bezweken aan het coronavirus, maar trok dat bericht later in.

De 65-jarige Erekat werd twee dagen geleden overgebracht naar een Israëlisch ziekenhuis in Jeruzalem. Het Palestijnse nieuwsagentschap Wafa meldde dat hij nog op de intensive care ligt en daar wordt beademd. Hij onderging drie jaar geleden een longtransplantatie in de VS. Volgens artsen is zijn behandeling "een enorme uitdaging".

Erekat leidde het Palestijnse team bij de onderhandelingen met Israël over de zogenoemde Oslo-vredesakkoorden. De diplomaat bekleedt sinds 2015 een topfunctie in het uitvoerend comité van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO. Hij was hoofdonderhandelaar vanaf 1995, maar nam in 2003 ontslag uit onvrede over de Palestijnse regering. Het kwam echter snel weer tot een verzoening. Hij geldt al tientallen jaren als een van de sleutelfiguren in de Palestijnse politiek.

Nieuws

menu