Ook Catalonië sluit grenzen vanwege coronacrisis

Ook Catalonië sluit grenzen vanwege coronacrisis ANP

Catalonië sluit 15 dagen de grenzen met de rest van Spanje. Dat betekent dat reizen van of naar het gebied niet zomaar meer is toegestaan. De autoriteiten in de welvarende kustregio hopen zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In Catalonië, waar zich de metropool Barcelona bevindt, waren al strenge maatregelen genomen. Zo moesten horecazaken eerder deze maand de deuren sluiten. Die maatregel wordt nu met 15 dagen verlengd.

Andere Spaanse gebieden besloten onlangs al de grenzen te sluiten in de aanloop naar feestdag Allerheiligen. Het gaat volgens Spaanse media om Madrid, Asturië, Aragón, Castilië en León, Castilla-La Mancha, Cantabrië, Baskenland, Murcia, Navarra, La Rioja en Andalusië. De regio's hebben de bevoegdheid om dergelijke verregaande maatregelen te nemen omdat de noodtoestand is afgekondigd.

De Spaanse regering wil die zogeheten 'staat van alarm' verlengen tot mei 2021. "De regering beseft zich dat burgers moe zijn na maandenlange inspanningen en offers", beklemtoonde minister van Volksgezondheid Salvador Illa in het parlement. "Maar dit is niet de tijd om maatregelen te versoepelen. Er komen erg zware weken en maanden aan."

Nieuws

menu