'Ook Bahrein gaat betrekkingen met Israël normaliseren'

'Ook Bahrein gaat betrekkingen met Israël normaliseren' ANP

Israëlische media melden dat ook de golfstaat Bahrein de betrekkingen met Israël gaat normaliseren. Volgende week dinsdag ondertekenen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) een akkoord met Israël in het Witte Huis in Washington. Naar verluidt zal Bahrein zich daarbij aansluiten.

Volgens de Israëlische media, die overigens geen bron noemen, zal Trump vrijdag bekendmaken dat Bahrein ook formeel de banden met Israël aanhaalt. Het Witte Huis heeft daar nog niet op gereageerd. Wel zei president Trump donderdag al dat mogelijk "een ander land" zich bij de deal aansluit. "En ik kan je zeggen dat landen in de rij staan om erbij te willen."

Een verslaggever van de Israëlische omroep Kan zegt dat de kroonprins Salman bin Hamad al-Khalifa van Bahrein maandag in Washington zal zijn.

Van de Arabische wereld onderhouden alleen Egypte (1979) en Jordanië (1994) diplomatieke betrekkingen met Israël. Na bekendmaking van de overeenkomst met de VAE in augustus stopten de emiraten met hun boycot van Israël, dat op zijn beurt toezegde de annexatie van Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever op te schorten.

Nieuws

menu