Ongeregeldheden en arrestaties in Parijs na verloren finale PSG

Ongeregeldheden en arrestaties in Parijs na verloren finale PSG ANP

In Parijs zijn zondagavond rellen ontstaan en tientallen arrestaties verricht na de nederlaag van Paris Saint-Germain in de Champions League-finale tegen Bayern München. Om 02.00 uur waren er volgens de Parijse politie 43 mensen gearresteerd in verband met "geweld" en "vernedering".

Bij het stadion van PSG, Parc des Princes, waar 5000 mensen de finale op grote schermen konden kijken, zochten jongeren de confrontatie met de politie. De menigte bij het stadion bekogelde de politie, die traangas inzette, met vuurwerk. Na de wedstrijd werden vuilnisbakken en een auto in brand gestoken en werden er flessen naar politievoertuigen gegooid.

Op de Champs-Élysées raakten tientallen teleurgestelde voetbalfans slaags met de oproerpolitie, meldden lokale media. Ook viel de politie een bar vlak bij de bekende straat in het centrum van Parijs hardhandig binnen, omdat de regels voor sociale afstand niet werden nageleefd en niet iedereen een mondmasker droeg.

Om de orde in de stad te bewaren, waren zondagavond 3000 agenten ingezet. Behalve ongeregeldheden voorkomen, moest de politie bezoekers ook op de coronaregels wijzen. De Champs-Élysées was afgesloten voor verkeer.

Nieuws

menu