Nu al hebben meer Amerikanen vervroegd gestemd dan in 2016

Nu al hebben meer Amerikanen vervroegd gestemd dan in 2016 ANP

Voor de Amerikaanse verkiezingen die officieel volgende week dinsdag worden gehouden, hebben inmiddels meer dan 58,7 miljoen Amerikanen hun stem uitgebracht. Dat zijn er nu al meer dan het totale aantal stemmers dat in 2016 vervoegd naar de stembus ging, meldt CNN. Toen waren dat er in totaal 58,3 miljoen. De vroegstemmers maakten destijds 42 procent uit van alle uitgebrachte stemmen.

Het zijn volgens CNN vooral jongeren die ten opzichte van vier jaar geleden vaker vervroegd hun stem uitbrengen, mogelijk vanwege het coronavirus. In de staat New Jersey nam het aantal vroegstemmers het meest toe. Daar zijn op dit moment al negen keer zoveel stemmen uitgebracht in vergelijking met dezelfde periode tijdens de verkiezingsstrijd tussen Donald Trump en Hilary Clinton. Ook in Delaware en Virginia is het vroegstemmen populair dit jaar.

Onder de vroegstemmers zijn ook president Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden. Trump heeft zaterdag in Florida "op een kerel met de naam Trump" gestemd, zo zei hij in het stembureau. Biden bracht vrijdag zijn stem uit, in zijn thuisstaat Indiana.

Nieuws

menu